de Moslimkrant

De 500 meeste invloedrijke moslims

Er zijn ongeveer 1,8 miljard moslims op de wereld, goed voor 24,38% van de wereldbevolking, of iets minder dan een kwart van de mensheid.

Ze zijn niet alleen burgers van hun respectieve landen, maar hebben ook het gevoel bij de wereldwijde moslimgemeenschap, te horen.

Het Koninklijk Centrum voor Onderzoek en Islam gevestigd in Amman de hoofdstad van Jordanië heeft “The Muslim Top 500” bekend gemaakt. Met de lijst wil de organisatie moslims erkennen die uitzonderlijke prestaties en invloed hebben in de moslimwereld.

Invloed is volgens het Centrum: elke persoon die de macht heeft (of het nu culturele, ideologische, financiële, politieke of anderszins is) om een ​​verandering aan te brengen die een significante impact heeft op de moslimwereld. De impact kan positief of negatief zijn. De invloed kan zijn van een religieuze geleerde die moslims rechtstreeks aanspreekt en hun overtuigingen, ideeën en gedrag beïnvloedt, of van een heerser die de sociaaleconomische factoren bepaalt waarin mensen leven, of van kunstenaars die de populaire cultuur vormgeven.

Op nummer één in de top 500 van de meeste invloedrijk moslims staat dit jaar Professor dr. Sheikh Ahmad Muhammad Al-Tayyeb groot Imam van de Al-Azhar Universiteit, en groot imam van de Al-Azhar-moskee.

2. Koning Abdullah van Jordanië

3. Koning Salman bin AbdulAziz Al-Saud Koning van Saoedi-Arabië.

4. Ayatollah Hajj Sayyid Ali Khamenei uit Iran.

5. Koning Mohammed VI van Marokko.

6. Sheikh Muhammad Taqi Usmani, molsimgelerde uit Pakistan.

7. Groot Ayatollah Sayyid Ali Hussein Sistani uit Irak.

8. President Recep Tayyip Erdogan, President van de Republiek Turkije.

9. Sjeik Abdullah Bin Bayyah, professor Islam Studies in Saoedi-Arabië geboren Mauritanië

10. Hajji Mohammed Abdul-Wahhab Amir van Tablighi Jamaat, Pakistan.

 

 

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.