de Moslimkrant

Albert Heijn gaat door met ‘Haal alles in huis voor Ramadan’

Albert Heijn komt met een speciaal ramadan-assortiment en speelt opnieuw in op de ramadan, die dit jaar op zaterdag 27 mei begint.

Op de receptensite van Albert Heijn, worden bovendien speciale ramadan-recepten aangeboden. De supermarkt omschrijft ze als ‘mooie gerechten voor de nachtelijke uurtjes’.

Eerder kwam het assortiment de supermarkt op kritiek te staan. Kritische klanten waren van mening dat Albert Heijn geen aandacht aan de Heilige maand van de moslims mag besteden. De supermarkt laat zich daar niet door uit het veld slaan, en blijft het speciale assortiment aanbieden. Anderen vinden het alleen maar goed dat Albert Heijn aan de vastenmaand meedoet.

Een woordvoerder laat aan deze krant weten: Bij Albert Heijn hechten we veel waarde aan de gezellige momenten van saamhorigheid, waar onder het genot van eten en drinken tradities op eigen wijze worden gevierd. Zoals je van een goede buur, de supermarkt, mag verwachten houden we daarbij zoveel mogelijk rekening met lokale voorkeuren. Ook met onze klanten die vasten gedurende de Ramadan. Uit voorgaande jaren weten we dat er in een deel van onze winkels vraag is naar producten voor de Ramadan. Daarom biedt Albert Heijn in 167 winkels in Nederland assortiment aan met als thema ‘Haal alles in huis voor Ramadan’.

Ontvangt Albert Heijn ook klachten over het Ramadan-assortiment? Of het nu Pasen is, Sinterklaas of Kerst, we koesteren alle dagen waarop we feestelijk bij elkaar kunnen zijn. Ondanks ons motto – iedereen is welkom bij Albert Heijn – kunnen we het helaas niet voor iedereen goed doen blijkt soms. Tot op heden hebben we nauwelijks klachten binnengekregen aldus de woordvoerder.

De Ramadan is de negende maand van de Islamitische kalender. Het feest schuift ieder jaar op en kan dus in elk seizoen vallen. Ramadan telt soms negenentwintig en soms dertig dagen -afhankelijk van de maanstand-. Moslims vasten in deze periode tussen zonsopkomst en zonsondergang. Maar als de zon onder is. mag er – met elkaar- worden gegeten.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.