de Moslimkrant

Bestuur Nida stuurt Peksert naar huis

De lokale politieke partij Nida in de gemeente Rotterdam heeft raadslid Aydin Peksert uit de fractie gezet.

Dat meldt de partij vandaag in een persverklaring dit naar aanleiding van zijn uithaal naar prominente partijgenoten. De fractie schrijft in het persbericht dat zij achter het besluit van het bestuur staat.

Mede-oprichter en nummer 2 Aydin Peksert, heeft eerder op zijn Facebookpagina geschreven dat: Fractievoorzitter Nourdin el Ouali, hem heeft tijdens een gesprek op 1 januari 2018, in aanwezigheid van de partijvoorzitter Nurullah Gerdan en vice-voorzitter Ferukh Ahmed, Peksert een dubbelspion van DENK, een verrader en een munafiq (huichelaar) genoemd.

Zowel het bestuur als de Fractie wilden niet meedoen aan het ‘moddergooien’ en hebben in overleg om pas vandaag het besluit te komen het raadslid te royeren zo staat in het persbericht.

Peksert zelf heeft via Facebook gereageerd: Zojuist is vanuit het bestuur van NIDA, enkele dagen voor de ledenvergadering van zondag 14 januari, openbaar gecommuniceerd dat er eenzijdig besloten is om mijn lidmaatschap bij Nida te beëindigen. Mij is niet meegedeeld of ik tegen dit besluit bezwaar kan maken bij een geschillencommissie of elders, aangezien ik het het hier niet mee eens ben. Het ontkennen van het feitenrelaas in mijn eerdere berichten op sociale media en dat afdoen als “met modder gooien” heeft de geloofwaardigheid van het bestuur en andere betrokkenen volledig te grabbel gegooid aldus Peksert.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.