de Moslimkrant

Cemil Yilmaz wordt lijsttrekker Nida Den Haag

Adviseur, trainer en coach Cemil Yilmaz wordt de lijsttrekker van Nida in Den Haag. Dat heeft Nida vandaag bekend gemaakt.

Cemil Yilmaz is begonnen als Lebara-verkoper op de Haagse markt. Nurullah Gerdan partijvoorzitter van Nida zegt dat Yilmaz een stadsverbeteraar, in woorden en daden is. Hij ademt de visie en stijl van Nida. Hij is scherp en maatschappijkritisch, maar altijd genuanceerd en constructief.

Cemil Yilmaz: “Het is een eer om samen met zo een divers en jong team als die van Nida 070 te mogen bouwen aan de sociale, duurzame en inclusieve toekomst van Den Haag.” aldus de kersverse lijsttrekker van Nida Den Haag.

In aanloop naar 21 maart strijden in totaal 17 andere partijen in Den Haag om de 45 zetels. Naast Nida Den Haag doen nog vier nieuwe partijen mee; Samen070, Haagse Toekomst, Dynamo Den Haag en Forum voor Den Haag.

Vanuit de moslimgemeenschap is ook veel kritiek op de deelname van Nida aan de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag. Arnoud van Doorn, gemeenteraadslid van de Partij van de Eenheid (PvdE), “betreurt het dat Nida meedoet in Den Haag. Volgens hem zorgt Nida voor nóg meer verdeeldheid. Laat Nida maar lekker in Rotterdam blijven” aldus van Doorn.

Naast de Partij van de Eenheid hebben ook De Islam Democraten, twee zetels in de gemeente Den Haag. De Landelijke beweging DENK doet niet mee aan de verkiezingen in Den Haag.

NIDA Den Haag maakt eind januari de kandidatenlijst bekend en begin februari presenteren ze hun programma.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.