de Moslimkrant

De Atlas Leeuwen gaan na twintig jaar naar WK

Marokko heeft zich zaterdag voor het eerst in twintig jaar weten te plaatsen voor het WK voetbal.

Na de kwalificatie van Marokko in de Ivoorkust voor het WK voetbal in 2018 in Rusland zijn in verschillende steden in onze land voetbalfans van het Marokkaanse elftal de straat op gegaan om feest te vieren.

In de steden Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Amsterdam zijn door de feestvierders enkele straten en verkeerspleinen verstopt. De politie in Rotterdam adviseert mensen via twitter om het centrum van de stad te mijden.

De formatie van bondscoach Hervé Renard was in Abidjan met 0-2 te sterk voor Ivoorkust en eindigt daardoor als eerste in de groep. Marokko kwam na 25 minuten op voorsprong, nadat de Ivoriaanse doelman Sylvian Gbohouo een voorzet van Nabil Dirar verkeerd inschatte.

Vijf minuten later zorgde Mehdi Benatia voor de 0-2. De verdediger van Juventus tikte de bal uit een hoekschop van dichtbij binnen. Ivoorkust moest daarna drie keer scoren om zich alsnog te plaatsen voor het toernooi in Rusland, maar slaagde daar niet in. Ivoorkust was op de laatste drie edities van het WK telkens van de partij, maar moet het afleggen tegen Marokko.

De Marokkanen waren er in 1998 voor het laatst bij een WK. Bondscoach Hervé Renard had Hakim Ziyech van Ajax en Feyenoorder Karim El Ahmadi een basisplaats gegeven. Ook de in Nederland geboren Mbark Boussouffa en Nordin Amrabat stonden aan de aftrap.

Marokko, Tunesië, Nigeria, Egypte en Senegal zijn de Afrikaanse landen aan naar Rusland. Eerder had ook Saoedi-Arabië zich geplaatste voor het WK.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.