de Moslimkrant

El Ahmadi genomineerd voor sportman van het jaar

De genomineerden van de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2017 zijn bekend gemaakt tijdens een uitzending van RTV Rijnmond.

De Sport Awards Rotterdam-Rijnmond is een samenwerking tussen Gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport, Rotterdam Sportsupport en RTV Rijnmond.

Aanvoerder en Feyenoordspeler Karim El Ahmadi (32) is dit jaar genomineerd in de categorie voetbal als Sportman van het jaar.

El Ahmadi die in Enschede is geboren is een Nederlands voetballer die onder contract staat bij Feyenoord. El Ahmadi is eerder door Voetbal Inside uitgeroepen tot ‘Speler van het Jaar’. Er waren toen meer spelers van Feyenoord geselecteerd maar El Ahmadi ging er met de prijs van door.

Hij speelde eerder bij Aston Villa, FC Twente en een seizoenshelft bij Al-Ahli uit de Verenigde Arabische Emiraten. Op basis van zijn afkomst bezit hij ook de Marokkaanse nationaliteit en komt hij ook uit voor Marokko. Hij was bij de Marokkaanse selectie die zich zaterdagavond voor het WK 2018 in Rusland plaatste.

De Rotterdamse sportwethouder Adriaan Visser reikt de awards op maandagavond 11 december 2017 uit aan de sportvrouw, sportman, sportploeg, sporttalent, sportvrijwilliger en sportcoach van 2017. Stemmen op de genomineerden kan via www.rotterdamsport.nl/desportawards.

Wie naar huis gaat met een award, wordt voor de ene helft bepaald door het publiek en voor de andere helft door een deskundige jury.

 

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.