de Moslimkrant

FIFA komt in actie tegen racisme bij Confederations Cup

De FIFA gaat deze maand bij de Confederations Cup in Rusland extra letten op uitingen van racisme of discriminatie door toeschouwers.

FIFA-voorzitter Gianni Infantino spreekt van “baanbrekende maatregelen”. “De maatregelen zijn erop gericht om een racistische houding te voorkomen en om een respectvolle en sportieve sfeer in het stadion te waarborgen.”

De maatregelen van de FIFA komen niet als verrassing. De bond heeft de laatste jaren meermaals gezegd dat ze zich zorgen maakt over racisme in Rusland. In 2015 werd het rapport ‘Time for Action’ gepubliceerd, waaruit bleek dat er tussen mei 2012 en mei 2014 meer dan tweehonderd racistische incidenten waren in het Russische voetbal.

Het WK begint over een jaar, op 14 juni 2018 met de openingswedstrijd in het Luzhniki Stadium. De Confederations Cup, het toernooi tussen de winnaars van de verschillende continenten, wereldkampioen Duitsland en gastland Rusland, gaat zaterdag van start met de wedstrijd tussen Rusland en Nieuw-Zeeland in het Krestovsky Stadium in Sint-Petersburg.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.