de Moslimkrant

Gretta Duisenberg krijgt eigen stichting in Palestina

Gretta Duisenberg, welhaast Nederlands bekendste actievoerder voor de Palestijnse zaak -nationaal en internationaal – is de oprichtster en voorzitter van Stop de Bezetting, dat deel uitmaakt van een mondiale beweging tegen racisme, discriminatie, uitbuiting en onderdrukking en zet zich expliciet in voor de legitieme rechten van het Palestijnse volk.

Duisenberg krijgt van de mensenrechtenorganisaties in Palestina-Gaza een eigen foundation aldaar dat haar naam zal dragen: de Gretta Duisenberg Foundation (GDF).

Partners for Peace Foundation (PFF) is een Palestijnse non-profit NGO. Het is opgericht door sleutelfiguren, academici en intellectuelen. PFF houdt zich onder andere bezig met de opbouw en het instellen van een goed bestuur en politieke stabiliteit.

Reactie Duisenberg:

Totaal verrast was ik, toen mij werd medegedeeld dat er in Gaza een Gretta Duisenberg Foundation(GDF), is opgericht. Ik ervaar het als een grote eer en ben mij, meer dan ooit, bewust dat ik nog heel veel te doen heb, samen met gelijkgezinden. Deze ethnic cleansing en het gigantische onrecht dat de Palestijnen op alle gebieden treft, moet onder de aandacht worden gebracht. Zeker in Nederland, maar ook binnen Europa. Hier moet een einde aankomen.

Met deze voor mij nieuwe stimulans, voel ik mij extra gesterkt door de oprichting van de foundation, om door te gaan met mijn missie. Maar zeker ook ben ik mij bewust van datgeen wat de Palestijnse bevolking van mij verwacht: stop de bezetting!

Ik zal er alles aan doen, zoveel mogelijk hun verwachtingen te realiseren. Ik voel mij extra gesterkt door de mogelijkheden, om meer dan ooit, een intensief contact te onderhouden met Palestijnse organisaties.

Samen gaan wij voor een vrije, onafhankelijke Palestijnse staat, erkend door de Verenigde Naties.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.