de Moslimkrant

GroenLinks heeft geen vertrouwen in NIDA

Het Links Verbond tussen GroenLinks, Nida, SP en PvdA in Rotterdam is geklapt.

Sinds vanmorgen hadden de vier partijen, nog met NIDA, een crisisberaad van 2,5 uur nodig om een compromis te bereiken.

PvdA-lijsttrekker Barbara Kathmann vertelde na afloop van het crisisberaad: “Dat we er uit zouden stappen is niet in Frage geweest, want je stapt niet uit je idealen. We hebben gewoon een goed gesprek gehad.”

NIDA liet na het crisisberaad weten, dat zij achter hun verklaring blijven staan. De Partij liet gisteren in een verklaring weten dat de oude tweet ‘bewust provocatief’ was. De partij is niet van plan het bericht te verwijderen en vindt dat de vrijheid van meningsuiting niet slechts geldt voor meningen die mensen welgevallig zijn.

Geen vertrouwen
De Rotterdamse lijsttrekker Judith Bokhove van GroenLinks heeft na de tweet van NIDA, na het crisisberaad, op twitter laten weten: ,,In tegenstelling tot wat we hebben afgesproken neemt Nida onvoldoende afstand van de verwerpelijke tweet uit 2014’’. ,,Ik heb geen vertrouwen meer in de opstelling van Nida. Daarmee is wat mij betreft geen plaats meer voor Nida in ons verbond.’’

Met de tweet van Judith Bokhove van GroenLinks komt een eind aan de samenwerking van de vier partijen die deel maakten van het zogenoemde Links Verbond in Rotterdam.

PvdA-lijsttrekker Barbara Kathmann liet na de tweet van Judith Bokhove van GroenLinks op haar beurt via twitter weten: ,,Tweet is meer dan vrijheid van meningsuiting, tweet blijft voor @pvdarotterdam niet door de beugel kunnen. Na overleg met betrokkenen constateer ik dat samenwerking in deze vorm toch niet mogelijk is. @pvdarotterdam blijft gaan voor voor progressieve samenwerking.’’

 

De fractievoorzitter in de Tweede Kamer en politiek leider van de PvdA, Lodewijk Asscher, liet via een tweet weten dat het besluit van PvdA in Rotterdam een terechte besluit is.

Om 19.30 uur volgt een persverklaring van de PvdA en SP, laat een woordvoerder van de PvdA in Rotterdam weten. GroenLinks en NIDA zullen daar niet bij aanwezig zijn.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.