de Moslimkrant

Gulsen vindt mode en TV-wereld racistisch 

Olcay Gulsen noemt de mode-industrie racistisch. Ook de televisiewereld is volgens de ondernemer “extreem blank en geen reflectie van de maatschappij”.

“Ook daar wordt gedacht: blond verkoopt”, “Met Jandino (Asporaat, red.) hebben ze één excuusneger op de zaterdagavond. Zelf ben ik niet te donker en ik spreek goed Nederlands.”

Volgens Gulsen, is er de afgelopen jaren bar weinig veranderd in de modewereld. “Nu wordt een zwart model op de cover gezet: kijk eens hoe vooruitstrevend wij zijn, wij vieren alle geuren en kleuren die er in de wereld bestaan. Het is onecht.”

Gulsen werd geboren in Waalwijk en komt uit een gezin met vier zussen en een broer. Haar ouders zijn Koerdisch-Armeens en komen uit Turkije. Na een studie Personeel en Arbeid aan de Avans Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch verhuisde zij naar Amsterdam om als stewardess bij luchtvaartbedrijf Transavia in dienst te treden.

In 2002 begon Gulsen op haar eenentwintigste een wervings- en selectiebedrijf voor de kledingbranche: Chill Agency. Zij begon met het importeren van kleding van merken als Criminal en 5th Avenue onder de bedrijfsnaam 2Stepzahead.

In 2009 nam Gulsen kledingmerk Supertrash over.Het merk, omgedoopt tot SuperTrash, werd daarna uitgebreid en sinds 2010 wordt de kleding in vierentwintig landen verkocht.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.