de Moslimkrant

Hindoes krijgen eigen tempel in Abu Dhadi

De eerste hindoetempel in Abu Dhabi heeft zijn deuren geopend om aanbidders te verwelkomen in het Arabische land.

De tempel is gebouwd op land dat is geschonken door de regering van Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten.

Hindoes die in Abu Dhabi verblijven reizen momenteel naar Dubai, het toeristische en commerciële centrum van de VAE dat meer dan 100 km (60 mijl) verderop ligt, om gebeden uit te voeren.

De Indiase miljardair zakenman B.R. Shetty, die voorzitter is van het Coördinatiecomité Tempel, zei: “De VAE is een geweldig voorbeeld van religieuze tolerantie, met mensen van verschillende nationaliteiten, die naast en met elkaar in harmonie leven.”

Het tempelproject zal particulier worden gefinancierd. De regering van Abu Dhabi heeft 20.000 vierkante meter grond toegewezen, aan de Hindoe gemeenschap, in Al Wathba, net buiten de stad Abu Dhabi.

De Indiërs vormen de grootste emigrantengroep, ongeveer 2,6 miljoen of 30 procent van de VAE-populatie, volgens cijfers van de Indiase ambassade in Abu Dhabi. Dubai heeft ook een Sikh Gurdwara en zowel Dubai als Abu Dhabi hebben christelijke kerken.

 

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.