de Moslimkrant

Hollandse kitesurf-koningin is Turkije’s toeristische ambassadeur

De 23-jarige Annabel van Westerop staat momenteel tweede in de wereldranglijst Kiteboarding.

Afgelopen week was zij in Turkije voor de Kiteboarding World Cup waar zij als tweede eindigde in de vrouwencategorie.

Bij Kiteboarding staat de surfer op een plank en laat zich voorttrekken door een vlieger, oftewel de kite. Wat deze sport zo populair maakt, is dat het niet om snelheid gaat, maar om de hoge sprongen en techniek.

Annabel van Westerop is inmiddels door de Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme aangesteld als Turkije’s toeristische ambassadeur en voelt zich als een visje in het water. Van Westerop heeft in 2016 als ambassadeur meegewerkt meegewerkt aan de promotiefilm ‘Home of Turquoise’.

De promotiefilm heeft veel internationale prijzen gewonnen. Van Westerop zei dat ze geen idee had dat zoveel mensen haar op tv-schermen wereldwijd hadden bekeken. “Mensen uit andere landen zouden Turkije moeten bezoeken en van haar schoonheid moeten genieten.”

Annabel besloot op 14-jarige leeftijd haar paard te vervangen door een kiteboard. “Door mijn vader maakte ik kennis met kiteboarding. Ik deed altijd aan paardrijden, maar dat moest ik opgeven toen ik naar Aruba verhuisde.” Ondanks dat Annabel sinds haar elfde in Aruba woont, heeft Nederland altijd een speciaal plekje in haar hart.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.