de Moslimkrant

Jan Jambon: Imam Sewif moet België verlaten

De vicepremier van België, Jan Jambon (N-VA) zegt dat de imam van de Grote Moskee in Brussel. Abdelhady Sewif, het land moet verlaten en anders wordt hij uitgezet.

Eerder kondigde de Staatssecretaris Theo Francken (N-VA) al aan dat hij de verblijfsvergunning van de imam had ingetrokken, nadat uit een rapport van de inlichtingendienst in België was gebleken dat de imam een aanhanger is van ‘het salafisme,’ een stroming binnen de islam en omdat de imam ‘gevaarlijk voor de Belgische samenleving en de nationale veiligheid van het land’.

Abdelhady Sewif is Egyptenaar en verblijft met zijn gezin al dertien jaar in België. Hij is zowat de belangrijkste imam van België. Hij is verbonden is aan de al-Azhar-universiteit in Caïro en zegt dat hij volstrekt niets te maken met de salafistische stroming in de islam. Sewif is in beroep tegen de beslissing. Op 24 oktober zal de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen een uitspraak doen dat uniek in Europa is .

Mocht de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen imam, Abdelhady Sewif, gelijk geven dan gaat vicepremier Jambon “met onmiddellijke ingang” de verblijfsvergunning opnieuw intrekken, maar dan met een andere motivering. Als de imam geen gelijk krijgt, dan gaat hij ook per direct uit.’ Aldus de vicepremier.

 

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.