de Moslimkrant

Joost Eerdmans: D66 kan de boom in

De lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam, Joost Eerdmans, is niet van plan om afstand te nemen van het Forum voor Democratie.

Leefbaar Rotterdam ging met Forum voor Democratie een alliantie aan in de Maasstad. De samenwerking leidt tot zorgen bij de achterban van D66 in Rotterdam.

De huidige lijsttrekker van D66 in Rotterdam Said Kasmi wil in de toekomst niet met Leefbaar Rotterdam in het college van burgemeester en wethouders als Eerdmans geen afstand neemt van Thierry Baudet.

Baudet ligt onder vuur, omdat hij zich niet distantieert van uitspraken van partijgenoot Yernaz Ramaurtarsing. Hij beweert dat er een verband is tussen volkeren en IQ.

Joost Eerdmans over de uitspraken van Kasmi: D66 kan de boom in. Baudet heeft wel tien keer gezegd dat zij niemand anders behandelen op basis van geslacht, ras of afkomst. Hiermee zet Kasmi kiezers van Leefbaar Rotterdam weg als racisten, zegt hij tegen RTV Rijnmond.

Eerdmans vindt de uitspraken van Kasmi zeer ondemocratisch en arrogant. De lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam denkt dat lijsttrekker van D66 voor 21 maart weer bij zinnen komt.

 

 

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.