de Moslimkrant

Kerk Utrecht mag homo’s geen zal weigeren

De Evangelische Gemeente Utrecht mag geen zaal weigeren aan homojongeren. Dat stelde het College voor de Rechten van de Mens. Mr. Bart Bouter, advocaat van de kerk, noemt het oordeel „een teleurstelling die tot bezinning moet leiden.”

Homo-organisatie COC Midden-Nederland vroeg een jaar geleden de Evangelische Gemeente Utrecht of het mogelijk was om maandelijks op zondagmiddag ”de rommelzolder” te huren voor homojongeren die „uit de kast willen komen.” Het kerkbestuur keurde de aanvraag af, omdat homoseksualiteit gevoelig ligt in zijn achterban.

Het COC stapte daarop naar het College van de Rechten van de Mens, voorheen de Commissie Gelijke Behandeling. Die oordeelde dat de Utrechtse kerk een verboden onderscheid maakt op grond van seksuele geaardheid.

Het college stelt dat op het moment van de huuraanvraag niet precies vaststond welke activiteiten het COC wilde organiseren. Dat zou later met de deelnemers worden besproken. Het kerkbestuur wijst geen activiteiten, maar een groep, in dit geval homojongeren, af en dat is verboden, aldus het college.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.