de Moslimkrant

Latifa Aboutaleb verdacht van verduistering

Tegen de zus van burgemeester Ahmed Aboutaleb is vanmiddag door justitie in Amsterdam zes maanden cel geëist, waarvan drie maanden voorwaardelijk vanwege verduistering. Latifa Aboutaleb (47) drukte ruim 63.000 euro achterover van de stichting Noord Bruist.

Tlaitmas Aboutaleb, roepnaam Latifa, zou zich volgens het Openbaar Ministerie het geld tussen januari 2012 en november 2014 hebben toegeëigend en dat onder meer hebben gedaan door vijf facturen te vervalsen. Die facturen werden aan de stichting Noord Bruist gestuurd. De bedragen die erop stonden waren hoger dan de stichting verschuldigd was.

Tlaitmas Aboutaleb zou aan het administratiekantoor dat de boekhouding van de stichting verzorgde, bankafschriften hebben gegeven waarop hogere bedragen stonden dan in werkelijkheid waren overgemaakt. Ook stond er een lager bedrag aan subsidie op dan Noord Bruist had ontvangen. Een overboeking naar de bankrekening van Tlaitmas bleek op afschriften weggelakt.

De stichting ontving jaarlijks circa 80.000 euro subsidie van de deelgemeente Noord. In 2013 stelde de VVD in die deelgemeente al vragen over een mogelijk „onzorgvuldige manier waarop met subsidiegeld was omgegaan.” De partij pleitte voor een directe stop van de subsidiëring.

 

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.