de Moslimkrant

Medewerkers Tempo-Team verplicht op antidiscriminatiecursus

Alle medewerkers van de uitzendbureaus Tempo-Team en Randstad gaan verplicht op een antidiscriminatiecursus.

Tempo-Team laat weten dat discriminatie, in welke vorm dan ook, onaanvaardbaar is. Het tegengaan van discriminatie is daarom binnen Tempo-Team een belangrijk onderwerp van gesprek.

Op de antidiscriminatiecursus gaan de medewerkers leren om nee te zeggen tegen klanten die vragen om werknemers van een bepaalde afkomst.

De uitzending van Radar maakt pijnlijk duidelijk dat alle kennis over wetgeving en strikt intern beleid gericht op het tegengaan van discriminatie niet altijd leiden tot het gewenste gedrag in de dagelijkse praktijk.

Tempo-Team zegt het als haar verantwoordelijkheid te zien om discriminatie op de arbeidsmarkt te blijven bestrijden. Niet alleen in de vorm van beleid, maar ook op de werkvloer.

Naar aanleiding van de Radar uitzending heeft Tempo-Team besloten om de volgende afspraken met haar medewerkers te maken:

  • Iedere medewerker voert binnen nu en een maand een persoonlijk gesprek met zijn leidinggevende over het belang van meedoen en een inclusieve arbeidsmarkt;
  • Dit jaar worden mystery shoppers ingezet om te voorkomen dat dit zich herhaalt;
  • We Intensiveren de opleidingen om situaties, waarin er mogelijk sprake is van discriminatie, beter in te kunnen schatten.
© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.