de Moslimkrant

NIDA wil homo-ambassadeurs terug

In een diverse stad als Rotterdam met zoveel verschillende mensen moet Rotterdam het voortouw nemen in het uitdragen van deze waarden.

Helaas is het voor LHBT personen niet altijd vanzelfsprekend om hunzelf te kunnen zijn. Daarom hebben de partijen PvdA, SP, GroenLinks en NIDA, samen het Links Verbond 010, gezamenlijke uitgangspunten geformuleerd voor een Rotterdams Regenboogakkoord.

In 2010 werden zeven ambassadeurs ingesteld om zich in te zetten voor het bespreekbaar maken van seksuele diversiteit en respect voor ieders persoonlijke vrijheid op scholen, sportclubs en maatschappelijke organisaties. Deze zeven prominente Rotterdammers stopten hier echter vrij snel mee omdat ze vonden dat het gemeentebestuur ‘absoluut niet betrokken’ was.

Volgens het Links Verbond 010 zijn de doelen van de vertrokken ambassadeurs onverminderd van belang. De gesprekken die deze ambassadeurs hielden verliepen meer dan eens moeizaam, bijvoorbeeld bij voetbalclubs. Daarom moet volgens het Links Verbond 010 de gemeente ervoor zorgen dat de functie van deze diversiteit-ambassadeur weer in het leven wordt geroepen.

Verder moet de gemeente Rotterdam als werkgever een veilige werkplek zijn. Door het bewustzijn te verhogen bijvoorbeeld met het jaarlijkse medewerkerstevredenheidsonderzoek waarin (nog) geen enkele relatie wordt gelegd met LHBT+-medewerkers. Ook moeten organisaties die zich voor een veilige werkplek inzetten meer worden gestimuleerd.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.