de Moslimkrant

NIDA denkt over uitbreiding naar andere steden

De lokale politieke partij NIDA in de gemeente Rotterdam van islamitische signatuur. Onder leiding van oud-GroenLinks-raadslid Nourdin El Ouali behaalde NIDA bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 twee zetels in Rotterdam.

Met de onverwachtse overstap -dit jaar- van raadslid Mohammed Anfal van Leefbaar Rotterdam naar Nida heeft de gemeenteraadsfractie drie zetels in de gemeenteraad. Naast de gemeenteraad zit NIDA in de gebiedscommissies Charlois, Delfshaven, Feijenoord en Noord. Op

Afgelopen woensdagavond werd op de algemene ledenvergadering van NIDA Nourdin El Ouali unaniem herkozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Er waren geen tegenkandidaten en geen tegenstemmen.

Een bron meldt dat NIDA ‘denkt’ om mee te doen, aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018, in Schiedam en misschien Nijmegen en Leiden. Partijvoorzitter, Nurullah Gerdan van NIDA, was niet voor commentaar bereikbaar.

Later dit jaar besluit en publiceert het partijbestuur over een definitive mogelijke uitbreiding naar andere steden. Het partijprogramma en de kandidatenlijst worden in januari 2018 gepresenteerd.

Achter de schermen praten de politieke beweging DENK en NIDA nog steeds over samenwerking in Rotterdam.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.