de Moslimkrant

“Nourdin el Ouali: Aydin Peksert is een dubbelspion van DENK”

Met nog twee maanden naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 is de bom ontploft binnen de Nida-fractie in de gemeenteraad van Rotterdam.

Mede-oprichter en nummer 2 Aydin Peksert, heeft het volgende op zijn Facebookpagina geschreven: Fractievoorzitter Nourdin el Ouali, heeft tijdens een gesprek op 1 januari 2018, in aanwezigheid van de partijvoorzitter Nurullah Gerdan en vice-voorzitter Ferukh Ahmed, Peksert een dubbelspion van DENK, een verrader en een munafiq (huichelaar) genoemd.

El Nouali zou in het bezit zijn van een geluidsopname waaruit zou blijken dat Aydin Peksert op de landelijke lijst van DENK wilde staan. Volgens de drie zou Peksert eerloos zijn, te denken dat hij zou kunnen bemiddelen tussen Nida en DENK voor samenwerking. Peksert zou slechts een magazijnmedewerker zijn en niets voorstellen zonder zijn raadslidmaatschap.

Volgens Peksert wilde voorzitter Gerdan hem niet op de verkiezingslijst om “bepaalde signalen”. Peksert zou aanwezig zijn bij de opening van het partijkantoor van DENK in Rotterdam in maart 2016. Gerdan wil van Peksert weten hoe vaak hij contact had met DENK.

Peksert vraagt zich af wat zijn kandidatuur te maken heeft met een bezoek aan een receptie van DENK. De uitnodiging van DENK-receptie was immers naar alle gemeenteraadsleden via de griffie van van de Gemeente Rotterdam verstuurd?.

Ook vindt Peksert dat de vaststelling van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 – waar hij niet op staat – afwijkt van de afgesproken procedure binnen de partij. Immers, Peksert had zich kandidaat gesteld en heeft geen sollicitatiegesprek gehad.

Voorzitter Nurullah Gerdan zou gezegd hebben dat hij niet op de lijst komt. Toen Peksert hem vroeg wanneer dat besloten was, antwoordde de voorzitter: “Nu, ik heb dat nu besloten”. Nourdin el Ouali bevestigde dit en zei: “weg, je bent weg, ga maar weg en probeer het ook niet via de ledenvergadering, it ain’t gonna happen.”

De ledenraadpleging van Nida vindt plaats op 14 januari 2018 en alleen de leden kunnen formeel Peksert nog op de lijst terug zetten, tegen de wens in van het bestuur onder leiding van Nurullah Gerdan gesteund door fractievoorzitter Nourdin el Ouali.

Tot slot schrijft Peksert dat hem werd gezegd dat als hij zijn mond zou houden tot aan de verkiezingen in maart, hij mocht blijven in de gemeenteraad. Na afloop zou hij een bosje bloemen krijgen als dank voor zijn inzet van de afgelopen vier jaren.

Mocht Peksert met de inhoud van het gesprek naar buiten gaan, dan zouden ze zijn reputatie op zo’n manier schaden dat het hem voor de rest van zijn leven zou achtervolgen.

Lees ook: Moslimpartijen verscheuren elkaar http://demoslimkrant.nl/home/2018/01/16418.html

 

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.