de Moslimkrant

Onderzoekt naar relatie tussen religie en politiek geweld

Het Centrum voor Onderzoek en Consultancy -TRENDS-, lanceerde vandaag een project, de eerste in zijn soort in Europa, om kwesties die verband hebben met religie en politiek geweld bespreekbaar te maken.

Het project wordt gezamenlijk geïmplementeerd met het Internationaal Centrum voor de Studie van Extremisme en Politiek Geweld aan de de Universiteit van King’s College in de Britse hoofdstad.

Vogels de oprichter en directeur van het centrum, Ahmed Hamili, is de primaire doelstelling van het project om “te onderzoeken en te bespreken hoe burgers en organisaties de religie als een instrument en katalysator gebruiken voor politieke geweld.”

Hamili, benadrukte de dringende noodzaak om de gewelddadige extremistische ideologie te bestrijden die tegen stabiele samenlevingen rebelleren. Het is volgens hem belangrijk om een ​​zeer diepgaand wetenschappelijk onderzoek te doen naar de wortels van de relatie tussen ideeën en religieus geweld.

Experts in de bestrijding van terrorisme en internationale veiligheid, spreken de hoop uit dat “het onderzoek nieuwe bijdragen kan leveren ​​tot het begrijpen van de dubbelzinnige relatie tussen religie en politieke geweld. Het verkeert begrijpen en interpreteren van religieuze teksten door groepen of organisaties, zorgen vaak tot religieuze geweld, met name in het Midden-Oosten.”

 

 

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.