de Moslimkrant

Oorlog begint in de gedachten van mensen

Het begint met een ideologisch verhaal. Zo worden moslimjongeren gerekruteerd en mensen gedood.

Het gedachtegoed van ISIS, Al Qaida en andere terroristische groeperingen dient daarom vernietigd te worden.

De ‘vernietiging’ moet plaats vinden door inhoud, en door geleerden met kennis van zaken. Het is immers de islam, de koran, de Profetische overleveringen die terroristische groeperingen gebruiken en misbruiken om hun vernietigende gedachten en vreselijke daden te legitimeren.

In het boek Weerlegging van ISIS worden de gedachten achter ISIS door de auteur shaykh Muhammad Al-Yaqoubi ontmaskerd. Het boek is tot stand gekomen vanwege de grote behoefte die er is aan inhoudelijke weerlegging van het gedachtegoed van terreurorganisaties. Het boek geeft inzicht in hoe deze groeperingen de islam misbruiken, hoe de ideologie van terroristen te bestrijden is en hoe radicalisering van jongeren voorkomen kan worden.

Al-Yaqoubi geeft een grondige weerlegging middels authentieke citaten en bewijzen die de beweringen van ISIS vernietigen. Aldus Mohamed Ben Hammouch, oprichter van uitgeverij ’t Kennishuys die het boek heeft uitgebracht.

Volgens Ben Hammouch is het boek een aanrader voor iedereen: geïnteresseerden in de islam, professionals die zich bezighouden met het thema radicalisering, overheden, scholen, ouders en moslims zelf. Want het kan niet zo zijn dat een radicaliserende jongere je bewijzen uit de Koran voorlegt en dat jij met een mond vol tanden staat te kijken. Met alleen zeggen dat het niets met de islam te maken heeft, red je geen levens!”

Shaykh Muhammad Al-Yaqoubi is een bekende islamitische geleerde op het gebied van theologie, jurisprudentie (fiqh) , de Profetische overlevering (hadith) en een spirituele leider voor duizenden moslims in de hele wereld. Hij is auteur van diverse boeken in het Arabisch op het gebied van het islamitisch recht en de Profetische overlevering. Hij spreekt Arabisch, Engels en Zweeds en leest Frans en Duits.
© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.