de Moslimkrant

Openbaar Ministerie onderzoekt actie extreemrechtse Pegida

Het Openbaar Ministerie onderzoekt of leden van de extreemrechtse Pegida afgelopen zondag zich schuldig hebben gemaakt aan het plegen van strafbare feiten.

Leden van de anti-islamgroep voerden actie tegen de komst van een moskee in Enschede waarbij een houten kruis werd opgetuigd en mogelijk besmeurd met varkensbloed.

Minister Sander Dekker : “Politie en het Openbaar Ministerie zullen optreden als er sprake is van strafbare feiten.” Hij noemde de actie van de anti-islamgroep “walgelijk”, “misselijkmakend” en “onnodig kwetsend”.

Dekker (VVD) zie dat de vrijheid van meningsuiting in Nederland niet onbegrensd is en hij voegde aan toe dat meerdere antidemocratische en extremistische groeperingen, onder wie Pegida, in de gaten gehouden worden door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.

De burgemeester van Enschede Onno van Veldhuizen reageerde geschokt en sprak van “Ku Klux Klan-achtige” praktijken. Hij verwijst daarmee naar de brandende kruizen van de Amerikaanse racistische en antisemitische organisatie die gelooft in de superioriteit van “het blanke ras”.

 

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.