de Moslimkrant

Altuntas breekt met PvdA Waddinxveen

Celal Altuntas

Schrijver en columnist, Celal Altuntas heeft zijn PvdA lidmaatschap per vandaag opgezegd. Dat meldt Altuntas in een column in Joop.nl

Volgens Altuntas gaf de voorzitter van de PvdA Waddinxveen tijdens een gesprek op 3 november jl. aan dat het bestuur had overwogen om Altuntas niet op de kieslijst terug te laten keren, vanwege zijn kritische houding ten opzichte van integratie, de politieke islam en Erdoğans systeem.

Altuntas zeg enorm gechoqueerd en verbaasd te zijn. Kort na het gesprek heeft hij zijn ongenoegen en teleurstelling bekend gemaakt bij het bestuur en de leden van de PvdA Waddinxveen.

Hij kreeg namens het bestuur het volgende bericht van de voorzitter: “Mijn opmerking over jouw relaties met de Turkse gemeenschap is ingegeven door jouw expliciete opmerkingen op Facebook in een aantal Midden-Oosten kwesties. Het PvdA bestuur heeft de verantwoordelijkheid kandidaten te wegen op sympathie dan wel antipathie in de Waddinxveense samenleving.”

Altuntas, schrijft het zeer teleurstellend te vinden dat hij überhaupt niet op de PvdA-lijst mocht terug keren vanwege – wat hij noemt – zijn “opbouwende kritiek op Erdogans systeem en de politieke islam.”

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.