de Moslimkrant

Ronaldo en Zidane winnaars FIFA Football Awards

Cristiano Ronaldo werd maandagavond in Londen verkozen tot FIFA Player of the Year. De Portugese aanvaller van Real Madrid troefde Lionel Messi en Neymar met groot machtsvertoon af.

Ronaldo ontving in totaal liefst 43,16% van de uitgebrachte stemmen. De sterspeler van Real Madrid bleef Messi en Neymar (respectievelijk 19,25% en 6,97%) daarmee ruim voor. De stemmen zijn uitgebracht door aanvoerders en bondscoaches van nationale teams, journalisten en personen die zich hebben geregistreerd op de website van de FIFA.

De uitverkiezing voor Ronaldo kwam niet als een verrassing. De 32-jarige vedette speelde met twee doelpunten in de finale tegen Juventus (1-4 overwinning) een grote rol in de Champions League-victorie van Real Madrid afgelopen seizoen. Daarnaast legde hij met de Koninklijke beslag op de Spaanse titel.

Zinedine Zidane is tot beste trainer van 2017 verkozen. De 45-jarige Algerijn/Fransman, die Real Madrid naar de landstitel en de eindzege in de Champions League leidde, kreeg de voorkeur op de Italianen Massimiliano Allegri, Italiaans kampioen met Juventus, en Antonio Conte, Engels kampioen met Chelsea.

De Italiaan Ginluigi Buffon ging met de prijs voor de beste doelman aan de haal. Het 39-jarige sluitstuk van Juventus kreeg meer stemmen dan de Duitser Manuel Neuer (Bayern München) en de Costaricaan Keylor Navas (Real Madrid).

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.