de Moslimkrant

Susan Teunissen verlaat Forum voor Democratie

Susan Teunissen, die bij de Tweede Kamerverkiezingen vorig jaar op de lijst van Forum voor Democratie (FvD) nog op plaats drie stond, is niet langer lid van de partij van Thierry Baudet.

Teunissen: Gezien de koers die FvD is ingeslagen en waaraan ik mij onmogelijk kan conformeren, heb ik vanmorgen mijn lidmaatschap opgezegd”, aldus Teunissen in een bericht via Twitter. “De manier waarop het partijbestuur omgaat met opbouwende kritiek is verre van democratisch.”

Teunissen is Officier bij de Landmacht en nam deel aan Nederlandse militaire missies in Mali en Afghanistan. Toen ze zich bij FVD voegde, toonde de jonge partij zich daarmee erg ingenomen.

De afgelopen week is het verzet tegen de koers van de partij van Baudet teogenomen. De interne kritiek kwam openbaar met het royement van Robert de Haze Winkelman, partijprominent en geldschieter, en Betty Jo Wevers. Volgens Forum wilden de twee de macht binnen de partij overnemen.

Historicus Frank Ankersmit, bij de Tweede Kamerverkiezingen nog lijstduwer, heeft ook de partij verlaten, Ankersmit zegt teleurgesteld te zijn in de democratische vernieuwing, het speerpunt van FvD.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.