de Moslimkrant
windt er geen hoofddoekjes om

Aboutaleb gevraagd te bemiddelen in eeuwige grafrust

De Rotterdamse politieke partijen Nida en Denk hebben burgemeester Ahmed Aboutaleb gevraagd te bemiddelen in gesprekken met uitvaartorganisaties voor eeuwige grafrust voor moslims.

Als gevolg van de uitbraak van het coronavirus zijn er wereldwijd diverse reisbeperkingen opgelegd. Marokko en Turkije hebben net als veel andere landen hun luchtruim gesloten voor vliegverkeer.

Hierdoor is het niet meer mogelijk om in Nederland overleden moslims te begraven in onder meer Turkije en Marokko. Normaliter worden islamitische overledenen overgebracht naar een islamitisch land waar het principe van eeuwige grafrust geborgd is.

In Nederland kan dat slechts op een beperkt aantal plekken. Maar niet in de omgeving Rotterdam-Rijnmond. Nida en Denk vinden dit een onwenselijke situatie voor de nabestaanden.

De partijen willen moslims die overleden, tijdelijk begraven op gemeentelijke begraafplaatsen in de stad. Nabestaanden kunnen hun dierbaren, volgens Nida en Denk, na de coronavirus kosteloos herbegraven op een later te realiseren begraafplaats, met eeuwige grafrust in Rotterdam.

Lees ook: https://demoslimkrant.nl/repatrieren-overleden-moslims-gestaakt

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.