de Moslimkrant

Alle medewerkers Essalam Moskee ontslagen

De belangenbehartigers van de Al Maktoum Foundation uit de Emiraten en ex-bestuursleden van Essalam moskee in Rotterdam, hebben alle vaste medewerkers per direct ontslagen.

Al Maktoun Foundation waren de afgelopen weken bezig met hun advocaat de juridische ontslag voor te bereiden van adjunct-directeur Jacob van der Blom, twee imams waaronder Azzedine Karrat, medewerkers van de beveiliging, administratie en de Arabische lessen.

De bestuursleden van de Al Maktoum Foundation dat de bouw van het gebedshuis deels financierden moesten van de rechter vertrekken, waarop Essalam moskee sinds midden vorig jaar zonder bestuur zit.

De Marokkaanse gemeenschap op Rotterdam Zuid waar de moskee is gehuisvest is reeds jaren in een juridische conflict verwikkeld met een deel van de bestuurders, in het bijzonder met de bekeerde ex-patatboer adjunct-directeur Jacob van der Blom, die lid is van de Moslimbroeders.

Jacob van der Blom zit behalve in het bestuur van Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond (SPIOR) ook in het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO), is secretaris van de Federatie Islamitische Organisaties (FION) alsook van Europe Trust Nederland, is voorzitter van de Blauwe Moskee in Amsterdam en is betrokken bij Centrum de Middenweg in Rotterdam waar zijn vrouw de voorzitter is.

Bij Al Maktoum Foundation zijn ze de meerdere petten van Jacob van der Blom zat. Ze zien in hem het grote obstakel dat er tot nu geen oplossing is bereikt met de Marokkaanse gemeenschap op Zuid.

De Arabieren zijn de macht in het bestuur kwijt en zijn als de dood dat ze ook de geïnvesteerde gelden kwijt raken.

Stichting Gemeenschap Essalam Moskee (SGEM) houdt aanstaande zondag een bijeenkomst in de moskee om met de bezoekers te overleggen over hoe nu verder.

 

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.