Amsterdam gaat moskeeën beveiligen

De gemeente Amsterdam heeft onlangs het besluit genomen om veiligheidsmaatregelen te treffen bij Amsterdamse moskeeën vanwege dreigingen van buitenaf.

Volgens burgemeester Femke Halsema is in Amsterdam sprake van een ‘verhoogde voorstelbare dreiging voor islamitische instellingen’ en de ‘kans op een aanslag reëel’.

Halsema gaat daarom moskeeën en andere islamitische instellingen op korte termijn beveiligen, zoals eerder bij Joodse instellingen is gedaan.

De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland roept naar aanleiding hiervan alle moskeebesturen op om waakzaam te zijn en de contacten met de plaatselijke moskee kort te houden.

In een verklaring schrijft de Raad: “Wij vragen al jaren aandacht voor de veiligheid van moskeeën in Nederland. Zolang wij niet exact weten hoe ernstig de dreiging is en met name de mogelijke organisatiegraad daarvan ons onduidelijk is, hebben wij moskeebesturen gevraagd om extra waakzaam te zijn en de contacten met de plaatselijke politie en met de lokale overheid kort te houden.” Aldus de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.