de Moslimkrant
windt er geen hoofddoekjes om

Arabische toestanden in de Lage Landen

Het standpunt van premier Mark Rutte, die liever heeft dat uitgereisde jihadisten in Syrië of Irak sneuvelen dan dat ze terugkomen naar Nederland, is geen kabinetsbeleid. Vicepremier Lodewijk Asscher zei dat na de wekelijkse Ministerraad. Tegelijk zei de premier: “nee, ik vind dat in alle rollen, daar kun je geen onderscheid in maken. Maar het is geen kabinetsbeleid”, voegde hij snel aan toe.

Ik probeer het te begrijpen. Volgt u mij:

De premier is het niet eens met een deel van zijn kabinet.
De vicepremier is het niet eens met de premier.
De minister van BuZa is het niet eens met de premier maar wel met de vicepremier. Net als de vicepremier is hij het ook niet eens met de minister van Justitie.
De minister van Justitie en de minister van BuZa zijn het dus niet eens met elkaar. De minister van Justitie staat achter de premier, maar hij is het niet eens met de vicepremier en de minister van SoZaWe.
De minister van SoZaWe is het niet eens met de premier maar wel met de vicepremier. Hij deelt de standpunten van de minister van BuZa, net als de vicepremier.
De minister van Financiën neemt afstand van de premier en de minister van Justitie.
De ministers van BuZa, SoZaWe en de vicepremier steunen de minister van Financiën en nemen daarmee afstand van de premier en de minister van Justitie.

De minister van Defensie heeft zich terug getrokken in de situation room en volgt alles op de voet, livestream. Hoe ik dat weet? Dat heb ik gehoord van een lastige militair die ook moslim is. U begrijpt wel dat hij natuurlijk undercover in het leger zit, dus niemand weet dat hij moslim is.

Wij zien elkaar een keer per maand op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip in hetzelfde café. Zo omzeilen wij de telefoontaps van de geheime diensten. Tijdens onze laatste geheime ontmoeting vertelt hij mij dat hij zich stoort aan zijn mede-militairen in de kazernes. Vroeger hadden zij aan de binnenkant van hun kasten allemaal pornosterren van de Playboy. Vanity Fair was voor pussies.

Hij begrijpt de gangbang parties niet die ze organiseren. Het idee dat alle mannen in de cirkel staan om één vrouw. In zijn wereld gaat het exact andersom. Daar vormen vrouwen de cirkel en is hij het middelpunt. Ik zei nog dat het iets met een way of living te maken heeft en niks met cultuur of geloof, maar hij blijft in het donker tasten.

Wat die situation room betreft: daar stond de minister van Defensie temidden van mannen in militaire pakken. Je had ze in blauw, wit, groen of zwart. Zij vroeg aan een van die mannen: “waar is de minister van Economische Zaken?”
Ahhhh, stotterde de generaal in het blauwe pak. “Volgens onze tracking systeem bevindt hij zich op een plek waar een aardbeving gaande is.”

De minister van Defensie kijkt haar generaal aan: toch niet in het Torentje?

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.