de Moslimkrant

As-Soennah ontkent beschuldigingen NRC

Abdelhamid Taheri, bestuursvoorzitter as-Soennah moskee

Recentelijk hebben Nieuwsuur en NRC Handelsblad zaken ‘onthuld’ die al jaren bekend zijn.

Volgens het bestuur van de as-Soennah moskee in Den Haag zijn de verantwoordelijke overheden, waaronder de Belastingdienst, de Autoriteit Financiële Markten, de Financial Intelligence Unit, maar ook de Nederlandse banken op de hoogte van de financiële stromen vanuit het buitenland naar maatschappelijke en/of religieuze organisaties in Nederland. Dat schrijft het bestuur vandaag in een verklaring.

Daarom heeft de Stichting naar eigen zegen: uit eigen beweging op een transparante wijze contact gezocht met de banken en de verantwoordelijke overheden. De Stichting heeft volgens de verklaring kenbaar gemaakt van wie de donaties zijn ontvangen, de bestemming van de gelden en de relevante documenten overlegd. Tevens communiceert de Stichting ook met haar moskeebezoekers als het gaat om de inkomsten en uitgaven van de Stichting.

Het bestuur schrijft in de verklaring het debat rondom de buitenlandse financiering van maatschappelijke organisaties in Nederland te steunen. Echter dient het debat zuiver gevoerd te worden met inachtneming van de grondwettelijke vrijheden, zijnde de vrijheid van godsdienst (art. 6 Grondwet) en de vrijheid van vereniging ( art. 8 Grondwet).

Rooms-Katholieke kerk
Het bestuur wil dat er geen verschillende maatstaven voor verschillende religieuze gemeenschappen worden gehanteerd. Buitenlandse financiering van kerkelijke en andere religieuze instellingen dient volgens het bestuur bezien te worden vanuit het kader van godsdienstvrijheid.

De Paus financiert niet alleen de Rooms-Katholieke kerk, hij benoemt tevens de bisschoppen en kardinalen in Nederland aldus het bestuur. Andere religieuze, maatschappelijke en zelfs politieke partijen in Nederland ontvangen en/of versturen al vele jaren geld van en/of naar het buitenland.

Volgens het bestuur dient de vraag gesteld te worden: hoe het komt dat Nieuwsuur en NRC Handelsblad hun pijlen alleen maar op de moslimgemeenschap hebben gericht, terwijl in het geval van de as-Soennah moskee alleen sprake is van buitenlandse financiering wat niet verboden is.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.