de Moslimkrant
windt er geen hoofddoekjes om

Azzedine C. wil Ahmed Marcouch laten horen

Jihadverdachte Azzedine C. wil Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch (PvdA) laten horen. Dat heeft zijn advocaat André Seebregts vandaag bekend gemaakt.

Een getuige heeft volgens advocaat Seebregts verklaard dat hij een maand voordat Azzedine C. werd aangehouden van Marcouch hoorde dat er al een jaar een groot onderzoek liep en dat Azzedine C. daarna zou worden aangehouden.

De verdediging van Azzedine C., alias Abou Moussa, wil daarom weten hoe Marcouch wist dat er een onderzoek liep en van wie hij dat had gehoord. Ook wil Seebregts volgens de Telegraaf weten wat precies de betrokkenheid van Marcouch bij het onderzoek is geweest.

Azzedine C. is een van de verdachten in het grote jihadonderzoek Context. Hij is beschuldigd van ronselen voor de gewelddadige jihad en opruiing. Dinsdag werd bekend dat daar de beschuldiging van onder meer belediging en aanzetten tot haat tegen Joden bij is gekomen. Dat zou zijn gebeurd tijdens demonstraties in juli vorig jaar.

Volgens Seebregts heeft dezelfde getuige die zich heeft uitgelaten over Marcouch, ook gezegd dat hij bij de verbalisanten een anti-islamsentiment bespeurde. Seebregts verwees daarbij naar de kritische blog van korpschef Gerard Bouman van de Nationale Politie.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.