de Moslimkrant

Benmbarek en Akkabi genomineerd voor Gouden Kalf

Het Nederlands Film Festival (NFF) heeft de Gouden Kalveren-nominaties bekendgemaakt.

De vier genomineerden voor het Gouden Kalf voor de beste acteur zijn, Jacob Derwig, BANKIER VAN HET VERZET. Bruno Vanden Broecke, BILLY. Achmed Akkabi, BROEDERS en Walid Benmbarek ook voor BROEDERS.

Achmed Akkabi is een Nederlands acteur en televisiepresentator van Marokkaanse afkomst, geboren in Den Haag. Akkabi was te zien Whatever Lola Wants, Alibi, Los, Anubis en het pad der 7 zonden, Sterke verhalen, Rabat en De president.

Walid Benmbarek is een Nederlandse acteur van Frans-Tunesisch-Marokkaanse afkomst. Benmbarek speelde mee in de film Loverboy, Goede tijden, slechte tijden, Rixt Ledd, Onderweg naar Morgen. Ook speelde hij een kleine rol in Komt een vrouw bij de dokter.

De uitreiking van de Gouden Kalveren vindt plaats op het L’OR Gouden Kalveren Gala op vrijdag 5 oktober en is vanaf 19.30 uur rechtstreeks te volgen via filmfestival.nl. Diezelfde avond om 21.30 uur ontvangt presentator Ivo Niehe in zijn TV Show enkele nieuwe Gouden Kalf-winnaars. Deze speciale uitzending wordt live vanuit Utrecht op NPO1 door AVROTROS uitgezonden.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.