de Moslimkrant
windt er geen hoofddoekjes om

Bij Allah: het is verboden om te doden

De daders in Frankrijk hebben geclaimd dat ze het voor de Profeet Mohammed deden. Ik blijf het vreemd vinden: mensen die denken dat zij namens Allah of de Profeet mogen doden.

Natuurlijk gebeuren er verschrikkelijke dingen in moslimlanden mede door westerse regeringen en multinationals. Natuurlijk worden er veel besluiten genomen die elk democratische grondbeginsel missen en ja, de moslimwereld wordt helaas door dictators met wrede praktijken bestuurd.

Geen makers van Charlie Hebdo of welke blad dan ook kunnen de Profeet beledigen. Niemand weet immers hoe de Profeet eruit ziet. Hoe kan je iemand beledigen via een cartoon als je niet weet hoe iemand eruit ziet? Geen enkele tekening van de makers van Charlie Hebdo of welke blad dan ook kan aan de Profeet tippen of hem weergeven. Wel eens bij stil gestaan dat wij ondanks alle moderne technieken niet in staat zijn om te weten hoe de Profeet eruit zag?

Mensen die denken dat zij Allah of de Profeet beschermen, begrijpen het nog niet. Allah heeft gezegd: niemand heeft het recht om iemand een leven te ontnemen. Het leven is door Allah geschonken en alleen Hij heeft het recht daarop. Trouwens, hoe kunnen mensen denken dat zij Allah kunnen verdedigen? Allah is te groot om het voor Hem op te nemen. Ook als wij het zouden willen, wij zijn er niet toe in staat om het te kunnen doen.

Ik heb met verbazing de Arabische media gevolgd deze dagen. Hoe zij en het publiek in moslimlanden geraakt zijn door wat er gebeurde in Parijs. Terwijl in diezelfde moslimlanden bijna elke dag journalisten worden gedood en in gevangenissen verdwijnen zonder elke vorm van proces. Bewonderenswaardig dat inwoners van moslimlanden zoveel empathie kunnen opbrengen voor de makers van Charlie Hebdo. Waarom is hier geen aandacht voor in de Nederlandse media?

Op een dag liep een man de moskee binnen waar de Profeet met zijn metgezellen was. Hij liep naar een hoek en ging in de moskee plassen. Kwaad als de metgezellen waren, liepen ze op de man af en wilden het hoofd van de man met een zwaard afhakken. De Profeet stond op en maande de metgezellen te gaan zitten en de man met rust te laten.

De Profeet vroeg de man: Wat ben je aan het doen?”
De man: “Ik moet plassen en daarom zocht ik een hoek.”
“Maar dit is een moskee, een Godshuis, vertelde de Profeet aan de man.
“In dat geval spijt het mij, “ zei de man. En de Profeet liet hem weggaan.

De Profeet heeft altijd gezegd: “Heb mij lief.” Hij heeft nooit gezegd: “Verdedig mij.” Zelfs niet als hij op het slagveld was. De Profeet wist dat zijn leven niet in de handen van mensen was, maar in de handen van Allah die het hem had geschonken.

Gelukkig heeft Allah en zijn Profeet ons niet nodig om noch hen noch het geloof te verdedigen. Laat staan in hun naam mensen te vermoorden.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.