de Moslimkrant

Campagne tegen kindersekstoerisme

Voor het derde achtereenvolgende jaar is de campagne Don’t Look Away gestart. Touroperators moeten tijdens de zomer extra alert zijn op kindersekstoeristen in Thailand, Kenia en Roemenië. Daders zijn niet alleen mannen van middelbare leeftijd, het kan ook om vrouwen gaan.

Vakantiegangers wordt opgeroepen tijdens hun vakantie alert te zijn op kindersekstoerisme. Het betrekken van de samenleving bij de bestrijding van het fenomeen kindersekstoerisme maakt sinds 2010 onderdeel uit van de aanpak van kindersekstoerisme in Nederland. Het is van belang om de algemene bewustzijn te vergroten, zodat de sociale controle wordt vergroot. Dit draagt bij aan het vergroten van het aantal meldingen van misstanden en het verder bestrijden van de misdaad.

De oproep van ‘Don’t look away’ is niet alleen gericht aan reizigers, maar ook aan medewerkers in de reisbranche, van internationale hulp- en ontwikkelingsorganisaties en van bedrijven die actief zijn in het buitenland.

In Nederland is ‘Don’t look away’ gelanceerd op initiatief van het ministerie van Veiligheid en Justitie, de Koninklijke Marechaussee, de politie, de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen), TUI Benelux, ECPAT, Meldpunt Kinderporno op Internet, Terre des Hommes, Plan Nederland, en Free a Girl.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.