de Moslimkrant
windt er geen hoofddoekjes om

Christenen houden: Dag van Nationaal Gebed

ChristenUnie, EO, Groot Nieuws Radio, MissieNederland en de Raad van Kerken in Nederland organiseren een Dag van Nationaal Gebed op woensdag 18 maart. Dit in verband met de wereldwijde uitbraak van het coronavirus.

Met de Dag van Nationaal Gebed willen de organisatoren de kans geven om in gebed ‘ongerustheid over te geven aan God en anderen te zegenen’.

Vertrouwen op God
Bij Groot Nieuws Radio wordt komende woensdagen extra gebeden. Woensdag 18 maart is er een extra gebedsavond tussen 20:00 en 21:00 uur. Woensdag 25 maart is er een reguliere gebedsavond die tussen 20:00 tot 22:00 uur wordt uitgezonden. Luisteraars van Groot Nieuws Radio kunnen daarbij aanhaken door de radio aan te zetten en mee te bidden.

Mark de Boer, woordvoerder namens de initiatiefnemers: “Het leed en de onzekerheid die deze situatie met zich meebrengt, is voor iedereen voelbaar. Als christenen geloven we dat we ons daar niet door hoeven te laten leiden. We mogen vertrouwen dat God ook in deze situatie de Heer is.”

“Gebed helpt om ongerustheid aan God over te geven en om anderen te zegenen, bijvoorbeeld hen die werken in de zorg of andere cruciale sectoren”, aldus de organisatie.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.