de Moslimkrant
windt er geen hoofddoekjes om

Christenen voor Israël verdrietig door Aboutaleb

Een stille tocht die Stichting Christenen voor Israël morgen in Rotterdam wilde houden, is niet toegestaan. De stille tocht zou plaatsvinden als protest tegen de vijftiende editie van de conferentie Palestinians in Europe in concertzaal De Doelen omdat de veiligheid niet kan worden gegarandeerd.

Volgens de gemeente Rotterdam ontbrak de benodigde politiecapaciteit om de tocht te begeleiden, mede vanwege de beveiliging die nodig is voor het congres zelf.

Christenen voor Israël laat via Facebook weten: Het verdrietig te vinden dat dit dan weer niet is toegestaan. Tweede Kamerlid Joël Voordewind (ChristenUnie) zegt: Het is te gek voor woorden dat mensen onvrijheid komen prediken, terwijl een vreedzame groepering als Christenen voor Israël geen toestemming krijgt voor een stil protest.

De organisatie vindt het tragisch en beangstigend dat het congres juist op de dag voor Pasen wordt gehouden. De Stichting roept nu op tot gebed ‘zodat voorgenomen bijeenkomst in Rotterdam alsnog verijdeld zal worden’.

Volgens de PVV moet desnoods zelfs het leger worden ingezet om de veiligheid bij de stille tocht te garanderen, blijkt uit Kamervragen die gisteren zijn gesteld.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.