de Moslimkrant
windt er geen hoofddoekjes om

De intifada-politiek van Geert Wilders

Ik was naar de documentaire Intifada op de documentairezender van Al Jazeera aan het kijken.De documentaire blikte terug op het ontstaan van de opstand van de Palestijnen en de impact ervan op de inwoners in Palestina, Israël, het Midden Oosten, maar ook wereldwijd.

Nog steeds is het Arabische woord ‘intifada’ wereldwijd bekend vanwege deze opstanden, tegen de Israëlische bezetting. Ontstaan uit woede, frustratie en verlies van vertrouwen. Tijdens het kijken naar de documentaire, kreeg ik tussendoor een tweet van de krant van wakker Nederland; De Telegraaf. Ik ben hun verkozene”. Ik schrok. Het eerste waar ik aan dacht was de terugkeer van de Messias.

Bij het lezen van het bericht bleek het om Geert Wilders te gaan die in de rechtbank zijn verhaal ging halen en reageerde op de eis van het Openbare Ministerie dat hij een boete van 5000 euro moet betalen voor zijn ‘minder minder’ Marokkanen oproep.

cxfljo8xaaarubl

Ik moest ineens denken aan mijn column die ik op 4 april 2014 schreef, getiteld Hoofdpijndossier Wilders. Wilders opsluiten is geen optie. Een taakstraf opleggen evenmin, schreef ik al. En: Wilders vervolgen om hem uiteindelijk een symbolische geldboete te laten betalen, lijkt het meest haalbaar voor het OM.

Het officiële communicatiekanaal van Wilders is Twitter, want de pers is voor hem synoniem aan de linkse kerk – lees: NPO. Je kunt niet om zijn afkeer van de politieke elite heen. Met zijn tweet “Het OM is een marionet van het kabinet” laat hij weten dat hij schijt heeft aan het OM, de rechters, de rechtstaat, de Eerste en Tweede kamer, kortom de gevestigde orde die verantwoordelijk is voor de wetten die in onze grondwet staan. En deze wetten beschermen ons juist tegen volksmenners als Wilders.

unnamed-1

Met zijn verbaal geweld via Twitter, laat Wilders duidelijk zien dat hij woedend, gefrustreerd en geen vertrouwen heeft. Ook hij -net als de Palestijnse jongeren- is begonnen aan een politieke intifada tegen -in zijn ogen- de agressor: het Openbare Ministerie en de rechtelijke macht.

Sinds Wilders in mei 2009 geregistreerd staat op Twitter heeft hij in totaal 726.359 volgers. Hij heeft 5950 tweets gestuurd met woorden die als stenen worden rondgeworpen. Het OM had beter een bedrag van 5950 euro kunnen eisen. Voor elke tweet een euro!

Tijdens zijn betoog voor de rechters zei Wilders: “Wij zullen winnen. Het Nederlandse volk zal winnen en zich goed herinneren wie aan de goede kant van de geschiedenis stond.” Wilders doet zich voor als Sinterklaas (goed heiligman) en eist dat het OM en de rechters zijn hulppieten zijn.

Op vrijdag 9 december gaat de rechtbank uitspraak doen. Het kan een mooie preek worden, op de dag dat de intifada in 1987 was begonnen.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.