de Moslimkrant

De Moslimkrant verwelkomt Mustapha Oukbih

Mustapha Oukbih (Rabat, Marokko, 20 januari 1964) is een Nederlands-Marokkaanse journalist en (oorlogs-) correspondent.

Hij kwam in 1977 als 11-jarige naar Nederland. In 1987 won hij samen met Elma Verhey de ADO mediaprijs voor een serie artikelen over de multiculturele samenleving die in Vrij Nederland werd gepubliceerd.

In 1994 werd hij hoofd informatie en voorlichting bij het Nederlands Centrum Buitenlanders, maar besloot later terug te keren naar de journalistiek. Hij werkte meer dan tien jaar voor de VPRO radio en televisie. Daar maakte hij talloze documentaires over de Arabische wereld.

In 2003 stapte hij over naar de NOS waar hij Joris Luyendijk opvolgde als correspondent Midden Oosten. Zijn standplaats was Amman, Jordanië. Als correspondent versloeg hij het gehele Midden Oosten, wat zo’n 22 landen omvat, inclusief de Palestijnse gebieden. Hij is een van de weinige Nederlandse journalisten die verslag deed van de burgeroorlog in Algerije en de oorlog in Irak.

Na zeven jaar correspondentschap in het Midden-Oosten is hij terug in Nederland. Hij is buitenlandredacteur NOS Nieuws in Hilversum.

De Moslimkrant is de heer Oukbih dankbaar en erkentelijk dat hij de Moslimkrant wil versterken. Vanaf morgen kunt u de eerste column van Mustapha Oukbich lezen.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.