de Moslimkrant
windt er geen hoofddoekjes om

Debat over ‘wij-samenleving’

Na de gebeurtenissen in Parijs zijn er allerlei dialogen en debatten georganiseerd. De kern van die gesprekken bleek een gedeelde angst, maar ook een gedeelde toekomst te zijn.

Om die rede organiseren studenten van Hogeschool Rotterdam en Erasmus Universiteit en Hogeschool Inholland een debat om te praten over de toekomst en hoe zij een nieuwe samenleving met elkaar kunnen creëren. Een samenleving met gelijke kansen als uitgangspunten, waar iedereen aangesproken wordt op zijn bijdrage en niet op afkomst of religie. Het gaat om de toekomstige “Wij-Samenleving.”Aldus Majda Battai van de organisatie.

‘Als student van de wereldstad Rotterdam is Battai van mening dat de discussie over integratie in Rotterdam achterhaald is. De stad herbergt 174 nationaliteiten, waar plek is voor iedereen ongeacht afkomst’.

Voorafgaand aan het debat, heeft de organisatie ter inspiratie, een aantal Rotterdammers studenten, deskundigen en politici gevraagd om een verhaal te schrijven over ‘De Wij-Samenleving’. Deze verhalen zijn in de vorm van een essay gebundeld en vormen de rode draad van het debat. Het essay wordt aan het begin van het debat door Judith Kreuger van Hogeschool Rotterdam aan wethouder Ronald Schneider aangeboden.

Naast de wethouder zijn ook: schrijver, Derek Otte. Columnist/Culturele ondernemer, Rachid Benhammou. Directeur SPIOR, Marianne Vorthoren. Gemeenteraadslid, Peggy Wijntuin –PvdA-. Schrijfster, Najoua Bijjir. Happy Rotterdam, Sharida Noormohamed.

Het debat ‘Wij-samenleving’ vindt plaats op 31 maart, in het Auditorium van Hogeschool Inholland, Posthumalaan 90 te Rotterdam. Aanvang is om 19.00 tot 22.00 uur.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.