de Moslimkrant

Den Haag verbreekt financiële banden As-Soennah

De gemeente Den Haag verbreekt de financiële banden met de As-Soennah moskee. Een meerderheid van de gemeenteraad waaronder de Christenunie/SGP, Hart voor Den Haag/Groep de Mos, VVD en CDA willen dat de subsidie relatie met de As-Soennah-moskee per direct stopt.

Aanleiding van het besluit van de gemeenteraad is de recente berichtgeving van NRC en Nieuwsuur over de donaties die de As-Soennah moskee ontving van onder meer een omstreden Koeweitse financier, de Revival of Islamic Heritage Society (RIHS). Het bestuur van de As-Soennah ontkende in een verklaring ooit geld te hebben ontvangen van RIHS dat op de lijst staat op de Amerikaanse terrorismelijst.

Uit het onderzoek van NRC en het tv-programma Nieuwsuur bleek dat de As-Soennah opriep tot de jihad tegen sjiieten en alawieten in Syrië en dat vrouwenbesnijdenis werd goedkeurde.

As-Soennah ontving de afgelopen jaren in totaal ruim 40.000 euro subsidie van de gemeente, onder meer bestemd voor eten en drinken voor vrijwilligers die met de jaarwisseling helpen de rust te bewaren in de stad.

Of de gemeente met de moskee blijft samenwerken tijdens de jaarwisseling blijkt pas na de zomer. ,,Dan kunnen we die afweging samen maken”, aldus burgemeester Krikke.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.