de Moslimkrant

El Ahmadi vertrekt naar Saoedi-Arabië

Karim El Ahmadi zet zijn loopbaan voort bij voetbalclub Al Ittihad in Saoedi-Arabië.

Hoewel zijn contract in De Kuip nog een jaar doorloopt, gunt Feyenoord de 33-jarige middenvelder een transfervrij vertrek. Het wordt de derde keer dat El Ahmadi de grens over trekt. In 2011 verhuurde Feyenoord hem een half jaar aan Al Ahly uit Dubai.

El Ahmadi gaf direct na de uitschakeling van Marokko op het WK in Rusland al aan open te staan voor een vertrek bij Feyenoord. “Ik heb aanbiedingen van drie à vier clubs gekregen. Ik wil er rustig naar kijken, maar de kans is groot dat ik het shirt van Feyenoord niet meer draag”, zei hij. Momenteel viert El Ahmadi nog vakantie.

Feyenoord is El Ahmadi nog steeds erkentelijk voor zijn keuze in 2014 de Premier League (Aston Villa) te verlaten en voor Feyenoord te kiezen. Daarbij speelt ook mee dat Feyenoord slechts 6,5 ton voor hem hoefde te betalen destijds en El Ahmadi geld inleverde om bij Feyenoord te gaan spelen. Sindsdien won de stadionclub mede door de inbreng van de Marokkaanse international vier hoofdprijzen: de landstitel, twee KNVB-bekers en de Johan Cruijff Schaal.

.

 

 

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.