de Moslimkrant

Essalam Moskee blijft open

Foto: de Moslimkrant

Stichting Essalam moskee heeft vandaag een bijeenkomst gehouden in de moskee voor haar bezoekers.

Het doel was om met de moskee bezoekers te praten over de situatie rond het ontslag van alle vaste medewerkers.

De belangenbehartigers van de Al Maktoum Foundation uit de Emiraten en ex-bestuursleden van Essalam moskee in Rotterdam hebben deze week alle vaste medewerkers per direct ontslagen, zo luidde de primeur van de Moslimkrant.

De belangstelling voor de bijeenkomst vanuit de gemeenschap was groot en de zaal op de eerste verdieping van de moskee was vol met honderden moskeebezoekers.

De tijdelijk secretaris Said El Ouazizi vertelde dat de rechtbank in Rotterdam, onlangs twee bestuursleden heeft benoemd, één namens de Al Maktoum Foundation en één namens Stichting Essalam Moskee.

Tijdelijk secretaris Said El Ouazizi. Foto: de Moslimkrant

De opdracht van de rechtbank aan de twee bestuursleden is om een nieuwe bestuur te vromen, bestaande uit tien mensen – allen afkomstig uit Rotterdam Zuid – zoals de statuten van de moskee voorschrijven.

Omdat het om veel geld gaat heeft de rechter bepaalde dat drie penningmeesters in het bestuur zitting moeten nemen aldus El Ouazizi.

De tijdelijk secretaris vertelde dat de geldkraan dicht is gedraaid door Al Maktoum Foundation. Omdat zij het niet eens zijn met het besluit van de rechter maar dat de Foundation gas, water en licht en beveiliging blijkbaar blijft betalen.

Volgens een bezoeker van de moskee worden alle Marokkaanse moskeeën in Nederland zelf door de Marokkanen draaiend gehouden. Waarom zou het niet lukken met de Essalam?

De groot afwezige was Fatima Ahbata die door de rechtbank is benoemd als tijdelijk voorzitter namens Al Maktoum Foundation uit de Emiraten.

De aanwezige bezoekers vonden dit zeer teleurstellend, zij hadden graag ook haar kant van het verhaal willen horen.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.