Ex-lingerie model Nadia Sminate wil boerkini verbieden in België

Foto: NVA

De burgemeesters van verschillende Franse kuststeden hebben de afgelopen dagen beslist om boerkini’s te verbieden op het strand.

In België zijn er nog geen problemen geweest met vrouwen in boerkini’s. De boerkini, is wel in verschillende gemeenten verboden in het zwembad, zoals in Antwerpen en Gent.

Het Vlaams parlementslid, Nadia Sminate die ook voorzitter is van de commissie Radicalisering in het Vlaams Parlement zegt: “De boerkini is het bewijs van de onderdrukking van moslimvrouwen. “Ik geloof niet dat vrouwen in naam van het geloof met zo’n gedrocht op het strand willen rondlopen.”

Sminate wil nu naast het verbod in de zwembaden ook een algemeen verbod op de stranden in het heel land.

Het betoog van Sminate staat haaks op de voorstellen van de commissie Radicalisering in het Vlaams parlement. De commissie heeft eerder een resolutie ingediend met 55 maatregelen voor het bestrijden van radicalisering. De commissie vond toen dat de regering de Vlaamse moslims als partner moest beschouwen en niet als vijand.

Nadia Sminate heeft een Vlaamse moeder en een Marokkaanse vader. Sminate was enkele jaren geleden nog werkzaam als lingeriemodel, onder meer voor de verkiezing van Miss Handelsgids en als lezeres van P-Magazine.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.