de Moslimkrant

Film De Afdwaling: over radicalisering en terrorisme

De Afdwaling is een Nederlandse korte film geproduceerd door Elsamani AV Productions.

De film vertelt het verhaal van Adel, een 18-jarige Marokkaanse jongen die het plegen van een terroristische daad overweegt en zijn schoolvriend Hassan, die serieuze plannen heeft af te reizen naar Syrië en zich aan te sluiten bij een radicale moslimbeweging.

De film wil laten zien wat sommige Islamitische mensen motiveert om zich aan te sluiten bij radicale groepen. Daarnaast geeft De Afdwaling argumenten tegen radicalisme, vanuit de leefregels van de Islam en Nederlandse en Europese wetten.

Met de film wil Elsamani AV Productions aan de samenleving laten zien dat de islamitische religie geen motief hoeft te zijn voor extremisme en radicalisering, maar daarmee in strijd is en in staat is een aanzienlijke bijdrage te leveren aan het bestrijden van deze fenomenen.

Op 30 mei om 16.15 uur zal in De Lieve Vrouw de première vertoond worden en de dialoog geopend worden door korte lezingen van een aantal gastsprekers.

Daarna wordt er over deze sociale kwestie gediscussieerd met publiek en een forum dat bestaat uit professionals van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, het onderwijs en maatschappelijke organisaties die te maken hebben met diversiteit en radicalisering.

Kaarten kunt u bestellen bij Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort à € 5,= per stuk.

Voor meer informatie over de film en de Première kunt u terecht op www.de-afdwaling.nl.

Bekijk hier de trailer.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.