de Moslimkrant

Financierders Essalam moskee in hoger beroep

Al Maktoum Foundation die de bouw van de Essalam Moskee deels financierden, gaan in hoger beroep.

Het hoger beroep is gericht tegen de benoeming van de twee tijdelijke bestuursleden. De rechtbank in Rotterdam benoemde op 15 maart 2018 twee bestuursleden: één namens de Al Maktoum Foundation en één namens Stichting Essalam Moskee.

Al Maktoum Foundation is het er niet mee eens dat de rechter in Rotterdam Fatima Ahbata als tijdelijke voorzitter namens Al Maktoum heeft benoemd. De Arabieren vinden het vreemd dat de rechter haar namens hen heeft benoemd zonder hun goedkeuring.

De Stichting Moskee Essalam nodigt bezoeker van de Essalam Moskee uit die woonachtig is in één van de wijken Rotterdam-Charlois, Rotterdam-Bloemhof, Rotterdam-Afrikaanderbuurt, Rotterdam-Hillesluis of Rotterdam-Feijenoord om zich te laten registeren als deelnemer van de Stichting Moskee Essalam.

Vandaag en volgende week vrijdag 20 april worden moskeebezoekers geregistreerd om deel te nemen aan de bestuursverkiezingen van 22 april 2018. Op de vergadering worden er dan drie penningmeesters gekozen. Met de twee tijdelijke bestuurders samen bestaat het nieuwe moskeebestuur dan uit vijf bestuursleden. In een later stadium komen daar nog eens vijf leden bij.

Verschillende advocaten die deze krant heeft gesproken denken niet dat de advocaat van Al Maktoum Foundation, Jules Debije een sterke zaak heeft. De geraadpleegde advocaten zien het hoger beroep eerder als strategie om tijd te rekken en de verkiezingen voor het nieuwe bestuur te dwarsbomen.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.