de Moslimkrant

Wilders trekt cartoonwedstrijd in

De controversiële cartoonwedstrijd die Geert wilders wilde organiseren over de profeet Mohammed gaat niet door. Dat melde de leider van de PVV in een verklaring via Twitter.

,,Ik ben mijn vrijheid al kwijt en zal die waarschijnlijk nooit meer terugkrijgen. Dat is onverkropbaar, maar ik zal mijn missie en strijd tegen de islam daar nooit om staken en voor geen dreigement buigen”, aldus Wilders. Hij vervolgt: ,,Maar het gaat niet alleen om mij. Inmiddels lopen ook anderen gevaar door alle dreigementen van extreme moslims die niet alleen mij maar heel Nederland als doelwit zien en meer van de dood en terreur houden dan van het leven.”

Volgens de PVV-voorman lopen inmiddels “ook anderen gevaar door alle dreigementen”. Vanwege de wedstrijd riep een islamitische partij in Pakistan woensdag nog op om de Nederlandse ambassadeur uit te zetten. De oproep kwam terwijl duizenden activisten de straat op gingen in Lahore.

De demonstratie was georganiseerd door de radicaal-islamitische partij Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP). Die groep werd bij de laatste verkiezingen in Pakistan de vijfde partij en geldt als ‘verdediger van de wet en straffer van godslasteringen’.

,,Veiligheid van mensen gaat voor alles”, aldus de PVV-leider. Wilders zegt dat heeft hij zijn punt ,,over het gewelddadige en intolerante karakter van de islam” opnieuw heeft aangetoond.

 

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.