de Moslimkrant

Gelddonatie moslims voor synagoge Pittsburgh

Een paar uur nadat 11 bezoekers van de Tree of Life synagoge in Pittsburgh zaterdag werden gedood bij een aanslag, lanceerde een groep Amerikaanse moslims een crowdfunding-actie om de joodse gemeenschap van Pittsburgh te steunen.

De campagne Muslims Unite for Pittsburgh Synagogue haalde 500.000 dollar en gaat naar de slachtoffers van de aanslag en hun familie. Ook in Washington werd een campagne opgestart. Daar werd voor 350.000 dollar ingezameld.

“We willen het kwade beantwoorden met het goede, zoals ons geloof vraagt, en een op die manier een krachtige boodschap van mededogen uitzenden”, zeggen de organisaties in een persbericht. “Via deze campagne hopen we om een boodschap uit te zenden van eenheid tussen de joodse en de moslimgemeenschap. Er is geen plaats voor dit soort haat en geweld in Amerika”, zeggen de organisaties.

Twee uur voordat de dader Robert Bowers het vuur opende, had hij op de netwerksite Gab.com geroepen: ,,Alle Joden moeten dood.’’ Gab.com wordt veel gebruikt door mensen met racistische denkbeelden.

Gab.com heeft laten weten alle vormen van terreur en geweld te veroordelen en alle gegevens over Bowers aan de opsporingsautoriteiten ter beschikking te stellen. De openbaar aanklager in West-Pennsylvania laat weten dat Bowers zal worden vervolgd voor 29 strafbare feiten.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.