de Moslimkrant
windt er geen hoofddoekjes om

Gert Jan Segers: Öztürk moet pijn voelen

Gert-Jan Segers, fractievoorzitter van de ChristenUnie, vindt dat het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer moet kijken of DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk geschorst kan worden.

Segers is ‘heel kwaad’ over de beschuldigingen van Öztürk. Segers zei:”Ik zou zeggen: ‘Kijk wat er mogelijk is. We moeten iets bedenken wat echt zeer doet’.”

Öztürk heeft inmiddels bij de politie aangifte gedaan van bedreigingen die volgden op zijn clash, gisteren tijdens het Turkijedebat in de Tweede Kamer, met Kamervoorzitter Khadija Arib en verschillende Kamerleden. Öztürk kreeg op sociale media onder meer het bericht ‘afschieten die gast’.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid gaf aan hierdoor extra alert te zullen zijn. Dat meldt DENK in een persbericht.

Volgens DENK zijn de uitspraken van Gert Jan Segers walgelijk. Hiermee geeft hij een vrijbrief aan mensen met extreme denkbeelden om extreme daden te verrichten. Segers moedigt met zijn uitspraken mensen aan om te handelen. De veiligheid van DENK Kamerleden wordt hierdoor in gevaar gebracht. De eenzijdige en onheuse bejegeningen richting de Kamerleden van DENK moeten een keer afgelopen zijn.

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.