de Moslimkrant
windt er geen hoofddoekjes om

Halal Vuurwerk

Dit jaar hebben Nederlanders voor zo’n 70 miljoen euro aan vuurwerk gekocht. Dat is bijna 10 procent meer dan vorig jaar. Bij het horen van dit bedrag denk ik ‘hoezo crisis?’

Stikker actie
Als ik Mark Rutte was, zou ik met spoed een persconferentie houden.

Ik zou onmiddellijk nieuwe extra bezuinigingen afkondigen ter hoogte van 70 miljoen. Lekker de broekriem strak trekken en eisen dat alle toeslagen inclusief de kinderbijslag per direct komen te vervallen. Waarom krijgen ouders kinderbijslag als zij niet staat zijn om hun kinderen op te voeden?

En omdat Mark een rasechte VVD’er is en op bezuinigen geilt, zou ik mijn mentor en collega super-Ivo meenemen naar de persconferentie. ‘k zou als ik bijna klaar ben super-Ivo laten opsommen wat de totale schade is als gevolg van het vuurwerk. En de burgers die als toetje bovenop de 70 miljoen inwrijven.

Ik zou de persconferentie afsluiten met het lanceren van een stikker, dat trouwens alleen via One.com besteld kan worden, met de tekst: Henk en Ingrid zijn zielig, de PVV is een leugen en Wilders is gif. Kijk, dan valt er tenminste wat te kiezen. Bij de aankomende gemeentelijke en Europese verkiezingen.

Brabantse Traditie
Ik las dat in het Brabantse Veen een echte Siciliaanse maffia dorp is. Het dorp is klein gemoedelijk en waar iedereen elkaar kent, waar je wordt geboren, oud wordt en dood gaat. Het dorp is christelijk, protestant en voor carnaval is er geen plaats.

Maandagnacht 30 december ging rond twaalf uur de brand flink erin. Honderd jongeren werden opgepakt, nadat ze de blussende brandweer en politie bekogeld hadden met zwaar vuurwerk en glazen flessen. Volgens een ooggetuige werd er zelfs met bommen gegooid. Politie overal, op het dak. Honden. Wapenstokken. Een helikopter die met een zoeklicht boven de plaats des onheils hing. Het was net een film.

De jongeren vonden dat de politie veel te hard had opgetreden.„Het is nu eenmaal traditie in Veen dat met oudjaar een auto in brand wordt gestoken”, zegt de 15-jarige Joeri. „Bovendien hadden de jongeren de auto zelf gekocht op de sloop”. Zijn vriend Ton, ook 15 jaar, is het helemaal met Joeri eens.

Ton vindt eigenlijk dat de gemeente een auto beschikbaar zou moeten stellen om in brand te steken. „Dan krijg je ook geen problemen.” Kijk, dat is nou wat ik noem een Hollandse traditie, en helemaal passend in de participatiesamenleving.

Schriftelijke vragen
Ik dacht bij het lezen van het bericht over Brabants Veen ‘nou, hier komen zeker schriftelijke vragen over in de Tweede Kamer’. Maar nee hoor, helemaal niets. Ya3ibada Laah er zijn rellen, niet in Den Haag of Amsterdam, maar in Veen. U leest het goed: in Veen. Maar nee hoor, helemaal nada.

Zal wel komen doordat onze volksvertegenwoordigers met kerstreces zijn u leest het goed tot 23 januari 2014. Alleen daarvoor wil ik op de lijst (het liefste bij de dierenpartij, kan ik eisen dat ik halal vlees wil eten). Maar waar zijn die volksvertegenwoordigers met een moslimachtergrond dan? Kunnen zij dan niet schriftelijke vragen bij super-Ivo indienen?

Nee natuurlijk, zij moeten eerst toestemming vragen aan hun leiders. Stel je voor hé ‘ff Diederik bellen’. Gegarandeerd dat je niet meer terugkomt op de lijst. De Italiaanse rapper met de magische naam Fabri Fibra, rapt in zijn nummer ‘Pronti, Partenza, Via’: De politie en politici zijn net als een kut: als je hem nodig hebt is hij er niet. Ik vind het leuk!

Sharia
Het valt mij op dat hoe meer de Franse regering tegen de moslims en hun religie aanschopt, hoe meer wetten diezelfde regering aanneemt die hun beginselen in de islam hebben. In een gesprek dat ik had met onze gewaardeerde columnist Fouad el Haji, die de viering van het nieuwe jaar in Parijs heeft doorgebracht (kijk, dat zijn nou moderne socialisten), heel anders dan zijn voorzitter Spekman. Jeetje, je vraagt je af: wie geeft die man toch kledingadvies?

Maar goed, Fouad vertelde mij dat het stadsbestuur van Parijs wegens de vele ongelukken het vuurwerk heeft verboden. Ik moest toen gelijk denken aan Boko Haram, misschien ook een idee voor een stikker met de tekst “Wij gebruiken alleen Halal vuurwerk”.

In Libération las ik dat de Assemblée Nationale Française (de Franse Tweede Kamer) unaniem een wet heeft aangenomen die een bezoek aan de hoeren strafbaar stelt. Iedere Fransman die ’t buiten de deur zoekt bij een prostituee krijgt een boete van 1500 euro.

Ik heb gehoord dat Karim Benzema, die bekend is bij de luxe-hoeren in Parijs onder de codenaam DE BEZEM, uit protest niet meer voor de nationale ploeg willen voetballen. Kijk, dat is nou een voetballer met ballen!

Voor Dubai begon het nieuwe jaar goed. Binnen de eerste minuut van 2014 werd er al zo veel vuurwerk afgestoken dat er door de waarnemers van Guinness World Records een nieuw wereldrecord werd genoteerd. Kosten voor deze halal-vuurwerk-show: 5 miljoen euro. Hoezo ‘Help Syrië de Winter door’?

© de Moslimkrant.nl, alle rechten voorbehouden.